In cadrul excursiei veti vizita urmatoarele obective:Casa-muzeu “Paria lui A.Donici” Biserica familial “Donici”
Codri Orheiului
Complexul Monarhal Curchi
Manastirea “Adormirea Sf.Treimi”
MoldovaRaionul OrheiSatul DoniciCasa muzeu DoniciLa circa 30 km de la or. Orhei, intr-o zona pitoreasca de codru se gaseste satul Donici unde s-a nascut marele fabulist moldovean Alexandru Donici (19.01-1806-21.01.1865), clasic al literaturii romine.
MoldovaRaionul OrheiSatul DoniciBiserica familiei DoniciÎn apropiere de se află biserica familiei Donici, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului", construită de părinţii scriitorului – Dimitrie şi Elena. Alături de sfîntul locaş se înalță clopotniţa cu cavoul familiei Donici. Potrivit specialiştilor, biserica „Adormirea Maicii Domnului" de la Donici, este o copie, doar că la o scară mai mică, a uneia dintre catedralele importante ale Sankt-Peterburgului, arhitectura căreia aparţine lui Francesco Bartolomeo Rastrelli.
MoldovaRaionul OrheiSt.CurchiManastirea CurchiMănăstirea Curchi se califică printre cele mai insemnate monumente ale arhitecturii moldovenești. Ca ansamblu arhitectural s-a format în secolele XVIII-XIX si este compusa din două biserici, nouă clădiri cu chilii, livadă și un bazin de piatră. A fost înălţată în 1773 de către Iordache Curchiu din Morozeni ajuns mai apoi stareţul ei, supranumit Ioan. La întemeierea și prosperarea Mănăstirü Curchi şi-au adus aportul fraţii Ioan şi Menasie din Bogzeşti, rude apropiate ale stareţului.
MoldovaRaionul OrheiCodrii OrheiuluiCodrii OrheiuluiNoi, moldovenii
Localitaţile Moldovei și diasporei
Natura şi turismul
Personalități
Realitatea moldovenească
Sănătate
Sport
Fluxul de ştiri
Luptătorii moldoveni au obținut cinci medalii la Europenele de cadeți
Atenție la căpuşe!
Arată noutățile începînd cu ... pîna la... submit
photoFamilia artiştilor populari din Văleni ‒ Tudor şi Lidia… photoMănăstirea Cosăuți photoRăutul – străvechi fluviu al Moldovei
Trecere la secțiunea: Natura şi turismul
Share on odnoklassniki_ruShare on vkShare on facebookShare on google_plusone_shareShare on mymailruShare on twitterMore Sharing Services
3
date Jo, 16 mai, 2013, 17:28 eye 7039 Vizualizări
Codrii Moldovei - patrimoniu național
Cea mai veche rezervaţie din Moldova – „Codrii”, a fost fondată în anul 1971 şi ocupă o suprafaţă de 5177 ha. Relieful are înălţimi de maxim 380 m, e întretăiat de nenumărate văi, rîpi, hîrtoape.
MoldovaRaionul OrheiSatul TabaraManastirea TabaraMănăstirea Tabăra cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” este o mănăstire de călugăriţe. Locașul se află lîngă satul Tabăra, la 21 km de orașul Orhei. Unii cercetători în domeniu consideră că a fost întemeiată în anul 1784 de boierul Gheorghe Russo, alţii atribuie ctitoria vătafului Darie Carp (1779).
Aveți nevoie de ajutor?
+ 373 (22) 544-566
+373 67500666; +373 67200666 +373 68833101
Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Columna 77, MD-2001