Peștii sunt crescuți la o fermă dotată cu cele mai noi tehnologii şi ating mărimea unui om, aşa că nu doar cumpărătorii, ci și turiștii se îmbulzesc cu gura căscată la crescătorie. Mai ales că aici ei pot vedea şi cum sunt prelucrate unele dintre cele mai scumpe delicii culinare – icrele negre.
Totul a început acum opt ani, când a fost construită prima hală pentru creşterea sturionilor. Astăzi complexul arată mai mult a uzină, decât a crescătorie de pești – este „o adevărată fabrică de făcut bani”, spun specialiștii în domeniu. Afacerea se întinde pe 7 hectare de teren, are șapte hale pentru recircularea apei, creșterea și reproducerea peștelui, bazine cu o capacitate de 30 de tone și laboratoare dotate cu tehnologii de ultimă generație. În fiecare an, aici pot fi produse câte cinci tone de caviar și 50 de tone de pește. Cel puțin, asta se prevede până în 2019, iar în prezent, anual, se obține o tonă de icre negre. Potrivit specialiştilor, în categoria sturionilor se înscriu mai multe specii: morun, cega, nisetru, păstruga etc. Iar denumirea de „caviar” nu poate desemna decât icrele de sturion conservate cu sare, cele provenite de la alte specii de pește pot fi denumite doar „înlocuitor de caviar”.