Gura Humorului

Gura Humorului (în trecut Gura Homorului, în germană și poloneză Gura Humora, idiș - גורא הומאָרא Gura Humora ) este un oraș din județul Suceava, în nord-estul României. Localitatea este situată în regiunea istorică Bucovina de sud. La recensământul din anul 2011, localitatea avea o populație de 12.729 locuitori, fiind al șaptelea centru urban ca mărime al județului. În anul 2005 Gura Humorului a devenit stațiune turistică. Mănăstirea Voroneț, monument istoric ce datează din 1488, se află pe teritoriul orașului. detailii regiuni excursii
Mănăstirea Humor (denumită uneori și Mănăstirea Humorului) este o mănăstire ortodoxă din România, construită în anul 1530 în satul Mănăstirea Humorului din comuna omonimă (aflată în prezent în județul Suceava) de către marele logofăt Toader Bubuiog. Biserica mănăstirii are hramurile Adormirea Maicii Domnului (sărbătorit în fiecare an pe 15 august) și Sfântul Mucenic Gheorghe (sărbătorit la 23 aprilie).
Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi cartier al orașului Gura Humorului. Mănăstirea se află la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare (1457-1504). Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme.
Chiar in inima Bucovinei, la raspantii de drumuri, te asteapta Hotelul Best Western Bucovina, locul unde traditia, obiceiurile dar si eleganta sunt la ele acasa, un loc unde chipurile zambitoare si vestita bucatarie bucovineana va vor face sa simtiti magia acestor locuri. De la noi se vad obcinile aplecate peste orizonturi, se aud cantece ca-n vremurile stravechi, se simte mirosul de cetina.