Județul Suceava

Suceava este un județ în nordul regiunii Moldova din România, cea mai mare parte a sa fiind constituită din Bucovina de Sud. Reședința județului este municipiul Suceava. detailii regiuni excursii
Suceava este reședința și totodată cel mai mare oraș al județului Suceava (România). Municipiul Suceava se numără printre cele mai vechi și mai importante așezări ale Moldovei. Timp de două veacuri a fost capitală a principatului Moldova, iar între 1774–1918 a fost un oraș din Imperiul Austriac (pământurile coroanei Regatul Galiției și Lodomeriei și Ducatul Bucovinei).
Vatra Moldoviței este o comună în județul Suceava, Bucovina, România. Comuna Vatra Moldoviței este compusă din satele Vatra Moldoviței, Valea Stânei, Paltinu și Ciumârna. În localitatea Vatra Moldoviței se află Mănăstirea Moldovița.
Gura Humorului (în trecut Gura Homorului, în germană și poloneză Gura Humora, idiș - גורא הומאָרא Gura Humora ) este un oraș din județul Suceava, în nord-estul României. Localitatea este situată în regiunea istorică Bucovina de sud. La recensământul din anul 2011, localitatea avea o populație de 12.729 locuitori, fiind al șaptelea centru urban ca mărime al județului. În anul 2005 Gura Humorului a devenit stațiune turistică. Mănăstirea Voroneț, monument istoric ce datează din 1488, se află pe teritoriul orașului.
Putna este o comună în județul Suceava, Bucovina, România. Aici se află Mănăstirea Putna, construită de Ștefan cel Mare între 1466 și 1469, în amintirea victoriei sale împotriva turcilor de la Chilia din 1465.
Rădăuți este un municipiu din județul Suceava, în nord-estul României. Localitatea este situată în regiunea istorică Bucovina de sud. La recensământul din anul 2011, localitatea avea o populație de 22.145 locuitori, fiind al treilea centru urban ca mărime al județului. A fost declarată municipiu în anul 1995, împreună cu alte două localități din județul Suceava: Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc. Înainte de reforma administrativă din anul 1950 a fost reședința fostului județ Rădăuți.
Slatina este o localitate în județul Suceava (România). Se află pe malul râului Suha Mică, la poalele Munților Stănișoarei.Mănăstirea Slatina - complex mănăstiresc ctitorit între anii 1553-1564 de domnitorul Alexandru Lăpușneanu
Putna este o comună în județul Suceava, Bucovina, România. Aici se află Mănăstirea Putna, construită de Ștefan cel Mare între 1466 și 1469, în amintirea victoriei sale împotriva turcilor de la Chilia din 1465.
Probota este o localitate care aparține administrativ de orașul Dolhasca (județul Suceava, România).Mănăstirea Probota - complex monahal fortificat construit de Petru Rareș, monument înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO
Râșca este o comună în județul Suceava, Moldova, România. Se pare ca numele de Râșca reprezintă «românizarea» slavonescului „РЁЧЌА”, care inseamna „pârâu” (1), astfel mănăstirea și apoi localitatea împrumutând toponimul râului (pârâului) care curge în apropiere, și al moșiei pe care au fost așezate.
Mitocu Dragorminei (în germană Mitoka Dragomirna) este o comună în județul Suceava, Bucovina, România, situată la 8 km nord de municipiul Suceava. Are o populație de 3.998 de locuitori și este compusă din 4 sate: Mitocu Dragomirnei, Mitocași, Dragomirna și Lipoveni.
Comuna Pătrăuţi este situată la 10 km N-NV de Municipiul Suceava de o parte şi de alta a drumului European E 85. Teritoriul acestei comune se mărgineşte la N cu Calafindeşti, la E cu comuna Mitocu Dragomirnei şi municipiul Suceava, la S apa râului Suceava îl desparte de comuna Şcheia, iar la V cu comuna Dărmăneşti. Localitatea Pătrăuţi a existat încă de pe vremea lui Alexandrul cel Bun.
Arbore (în germană Arbora) este o comună în județul Suceava, Bucovina, România, comună alcătuită din satul omonim (care este și reședința comunei), împreună cu satele Bodnăreni, Clit și Dealu Ederii-astăzi parte a satului Clit . La recensământul din 2011, comuna avea o populație 6.719 de locuitori.
Bălinești este o localitate în județul Suceava, Moldova, România. Se află situată la o distanță de 12 km sud de orașul Siret (localitate de graniță cu Ucraina).Biserica Sfântul Nicolae din Bălinești - monument istoric ctitorit de logofătul Ioan Tăutu între anii 1494-1499. Această construcție este un monument reprezentativ al epocii lui Ștefan cel Mare (1457-1504). Biserica este în prezent în curs de restaurare
Marginea (în germană Mardzina) este o comună în județul Suceava, Bucovina, România, cu statut de comună. Singurul sat al comunei (Marginea) este și un important centru turistic, situat la intersecția principalelor trasee turistice din Bucovina.
Situată la 3 km de sud-estul municipiului Suceava, comuna Ipotești este formată din satele: Tișăuți, Lisaura și Ipotești, Suceava. Comuna Ipotești este situată pe treapta cea mai înaltă a unui amfiteatru natural ce domină zona, respectiv între Dealul Cetății (368 m) și Dealul Tătărași (385 m). Relieful se înfățișează ca o alternanță de platouri structurale, coline și dealuri în care valea Sucevei și afluenții ei și-au croit drum. Apele sunt, de fapt, răspunzătoare în cea mai mare parte de modelarea reliefului Podișului Fălticeni.