Târgul de Crăciun din Sibiu, deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată.
Zecile de căsuțe de lemn te îmbie la vin fiert cu scorțișoară, castane coapte, turtă dulce, mere coapte cu miere și mâncăruri tradiționale. Lumea se înghesuie la aceste delicii culinare, să-și cumpere cadouri personalizate, să-și facă poze la brad sau în brațele lui Moș Crăciun.
Tirgul de Craciun la Sibiu !
Tarif: 110 EUR/ persoană
Tariful include:
- Transport tur-retur Chișinău - Sibiu - Chișinău
- Cazare Hotel 3*
- Asigurare medicala
- Masa mic dejun
Ziua 1: 13 Decembrie 2018
Plecare: la ora 23.00 Circ (Chisinau)
Ziua 2: 14 Decembrie 2018
Sibiul este un oraș ”tânăr de la 1199”, așa cum și-a ales sloganul publicitar pentru anul 2007, când municipiul a fost Capitală Europeană a Culturii alături de Luxemburg. Orașul are aproximativ 180.000 locuitori și este recunoscut pentru viața sa culturală foarte bogată, dar și pentru numeroasele cafenele și restaurante pitorești din oraș, care fac deliciul turiștilor.
Istoria sa este puternic marcată de statutul de capitală a Transilvaniei austriece pe care l-a deținut până în anul 1918. Arhitectura Sibiului păstrează în zona centrală atmosfera barocă a secolului al XVIII-lea, completată de zidurile maiestuoase ale cetății medievale care pot fi întâlnite în ipostaze extrem de pitorești.
Odată ajunși în oraș, ne cazăm la Hotel ora 15.00. Prinz contracost individual. Parcul Sub Arini - cel mai mare parc al orașului, foarte aproape de centrul istoric al Sibiului. Timp liber pentru prânz și odihnă.
La ora 19.00 ne reîntâlnim pentru UN TUR PIETONAL de seara în centrul istoric al Sibiului și pentru a ne bucura de Târgul de Crăciun de la Sibiu și de spectacolul luminilor din centrul orașului.
Timp de peste o lună, la târgul de Crăciun din istorica Piață Mare a orașului, localnicii și turiștii pot găsi în cele 70 de căsuțe expozanți din întreaga țară, cu produse atent selecționate, iar copiii pot participa la atelierele tematice desfășurate în Atelierul lui Moș Crăciun. Întrucât Parcul lui Moș Crăciun s-a dovedit a fi un punct de atracție atât pentru cei mici cât și pentru cei mari, ediția a noua pregătește vizitatorilor atracții noi, special concepute pentru Târgul de Crăciun din Sibiu.
Cina se va servi individual, bucurându-ne de multe alte restaurante și chioșcuri deschise în preajma Târgului de Crăciun, unde pot fi servite preparate tradiționale românești sau săsești la grătar, vin fiert și produse dulci tradiționale perioadei sărbătorilor.
Ziua 3: 15 Decembrie 2018
Mic dejun. Ne îndreptăm din nou spre centrul vechi, pentru un tur de oraș pietonal cu o durată de aproximativ două ore și jumătate.
Vom afla povestea Sibiului, pornind de la turnurile de pe Strada Cetății, trecând pe lângă Sala Thalia, sediul Filarmonicii de Stat, vom vedea cea mai îngustă stradă din Sibiu, Biserica Franciscană și Biserica Ursuline, ambele de rit catolic, apoi, vom coborî în Orașul de Jos și în timp, pe cele mai vechi străduțe ale Orașului lui Hermann (Sibiul poartă acest nume în limba germană.), prin Piața Aurarilor, Pasajul Scărilor și Piața Huet. Vom pătrunde în curțile vechilor case și vom întelege cum trăiau sibienii în perioada medievală. Vom afla intrigile familiilor orașului și vom afla poveștile oamenilor de vază ai României care și-au legat viața de acest oraș.
Ne vom minuna împreună de frumusețea străzii Mitropoliei și de clădirea Catedralei Evanghelice, dar și a celei ortodoxe, copie a Sfintei Sofia din Istanbul. Vom găsi, la final de tur, casa în care a copilărit marele filosof român de expresie franceză, Emil Cioran.
Vom avea aproximativ o oră și jumătate la dispoziție în centrul orașului pentru a lua prânzul individual.
După acest periplu (calatorie), vom merge cu autocarul către Promenada Mall, pentru câteva ore de cumpărături.
Cei care doresc să rămână în oraș, pot alege să viziteze unul din numeroasele muzee din zona centrală: Muzeul Național Brukenthal - amplasat în Palatul baroc cu același nume și care adăpostește numeroase opere de artă care l-au făcut faimos în lumea întreagă -, Muzeul de Istoria Farmaciei, Muzeul de Etnografie Universală ”Franz Binder” - unde se găsește singura mumie egipteană din România, Muzeul de Istorie - aflat într-o reședință nobiliară construită în anul 1520 - sau Muzeul de Istorie Naturală.
Prețul biletelor variază între 10 și 15 lei de persoană.
Ne reîntoarcem la hotel pentru o cină (Opțional)
Ziua 4: 16 Decembrie 2018
Micul dejun, ne vom începe ziua cu o vizită de o oră și jumătate a Muzeului Civilizației Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului, un muzeu al satului decorat de către UNESCO pentru patrimoniul de case tradiționale adunate pe mai mult de 50 de hectare.
După vizitare, traversăm satul Cisnădioara și orașul Cisnădie, exemple minunate ale civilizației tradiționale germane din Transilvania și ne îndreptăm apoi spre Făgăraș, unde vom pătrunde pentru câteva minute într-una din cele mai frumoase cetăți medievale din Transilvania, aflată chiar în centrul orașului.
De aici, ne îndreptăm spre Brașov, unde vom face o pauză de aproximativ două ore, pentru vizitarea centrului orașului într-un tur pietonal și pentru a lua prânzul, după voie, la unul dintre restaurantele din zona centrală a orașului.
După vizitarea Brașovului, ne îmbarcăm în autocar, cu destinația Chișinău.
Intrarile la Obiectivele turistice - contracost.
Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Columna 77, MD-2001