Pe parcursul acestei excursii se viziteaza urmatoarele obective turistice: Bojdeuca lui Ion Creanga, Gradina Botanica „Anastasie Fătu”, Parcul Copou, Teiul lui Mihai Eminescu si Centrul Comercial Palas Mall.
Excursie + Shopping la Iasi la doar 450 lei
Pret: 450 lei / PENTRU O PERSOANA
Pornirea: 05.00 - Circ
Durata - 1 zi (14.05.2022)
Pretul include:
- Transport tur-retur
- Vizitarea obiectivelor turistice
- Ghid pe parcursul traseului
- Shopping la Palas Mall Iași
Intrarile la obiectivele turistice sint contra cost
Bojdeuca lui Ion Creanga
Preț întreg: 5 ron/persoana
Pensionari: 2 ron/persoana
Gradina Botanica „Anastasie Fătu”
Taxa de intrare la expozitii florale: 15 ron/persoana
Bojdeuca lui Ion Creangă
„Bojdeuca de casuta” cum o numeste insusi Ion Creanga (1 martie 1837 – 31 decembrie 1889), construita inainte de anul 1850, in mahalaua Ticau, „ce-i mai zic si Valea Plingerei”, a devenit muzeu memorial (primul muzeu memorial de literatura din Romania) la 15 aprilie 1918.
Casuta de pe strada Ticaul de Sus nr. 4 l-a gazduit pe Ion Creanga din vara anului 1872, dupa ce fusese raspopit. Humulesteanul s-a mutat aici, in camera din dreapta, avind-o ca vecina, in cealalta camera, pe Ecaterina Vartic.
Grădina Botanică „Anastasie Fătu”
Este prima grădină botanică universitară românească şi, în acelaşi timp, cea mai mare din ţară, unică prin numărul mare de specii vegetale şi prin măsurile speciale de conservare aplicate.
Activitatea științifică a grădinii botanice se desfășoară în 10 secții și 2 laboratoare. Complexul de sere este format din 12 sere, fiecare ocupându-se de un anumit aspect din flora și vegetația lumii: plante mediteraneene, tropicale, subtropicale (colecții de cactuși), flori ornamentale.
Teiul lui Eminescu este un tei argintiu (Tilia tomentosa Moench) cu o vârstă de aproximativ 500 de ani, aflat în Parcul Copou din Iași. Arborele, asociat istoric cu poetul Mihai Eminescu, reprezintă unul dintre cei mai importanți arbori monument din România și constituie un simbol pentru orașul Iași.
Teiul a suferit o serie de tratamente majore, primul în 1953, când a fost segmentat în urma unei furtuni, curățat și sprijinit pe console metalice. Au urmat alte două tratamente, în 1990 și 2014, respectiv. Teiul supraviețuiește astăzi grație unui fenomen biologic rar, care a permis unor rădăcini aditive să crească prin interiorul trunchiului putrezit, pătrunzând în pământ. Arborele fructifică anual și continuă să atragă vizitatori.
Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Columna 77, MD-2001