In aceasta excursie facem cunostinta cu locurile istorice ale orasului Nisporeni si comuna Cioresti.
Drumetie prin orasul Nisporeni
Prețul:
- 249 lei / persoană matur.
- 175 lei / copii de la 5-12 ani.
- 225 lei/ pensionari
- gratuit /copii pina la 5 ani (fara loc in transport)
Pretul include:
- Transport tur retur (autocar);
- Servicii Ghidaj;
- Buna dispozitie.
Programul excursiei:
- Pornirea din or.Chisinau (Circ) ora 08:30
- Tur pietonal Orasului Nisporeni
- Vizitarea morii de vint din Nisporeni
- Monumentul lui Stefan Cel Mare din Nisporeni
- Excursie la muzeul din Nisporeni
- Drumetii spre Manastirea Stefan Cel Mare si Sfint si Crucea Mintuirii Neamului Romanesc
- Manastirea Varzaresti
- Vizitarea Cimitirului Eroilor Romani
- Timp liber pentru masa
Optional:
- Vizitarea Vinariei Vornic (contra cost 150 lei pers)
- Degustare a 3 tipuri de vin + gustari
Obective vizitate
1.Nisporeni este un oraș în partea centrală a Republicii Moldova și este reședința raionului cu același nume (Nisporeni). Distanța până la cea mai apropiată stație de cale ferată Bucovăț – 36 km. Distanța până la traseul național auto din apropiere – 22 km. În oraș se află cea mai mare cruce din Republica Moldova.
2.Manastirea Varzaresti - Cea mai veche vatră de rugăciune din spaţiul dintre Nistru şi Prut, ctitorie a boierului Stan Vărzari, Mănăstirea Vărzăreşti este atestată documentar la 25 aprilie 1420 într-un act emis de către Alexandru Voevod (aprilie 1399 – ianuarie 1432), Domnul Ţării Moldovei, în vederea daniilor făcute lui Pan Vena vornicul, pentru dreapta şi credincioasa lui slujbă. Deşi este pomenită numai la această dată, Mănăstirea Vărzăreşti a fost întemeiată cu mult mai înainte de data semnării acestui act, din considerentul că era destul de populară la acea vreme, din moment ce a servit drept punct de reper pentru trasarea hotarelor moşiereşti.
3.Cimitirului Eroilor Romani - Cimitirul ia ființă în vara anului 1941, fiind dedicat militarilor români căzuți la Vărzărești, în luptele pentru eliberarea Basarabiei și a nordului Bucovinei. Cimitirul a fost amplasat la încrucișarea drumurilor vechi ce veneau din Chișinău și Nisporeni, la aproximativ 500 m de Mănăstirea Vărzărești în partea de est a comunei Vărzărești.
4.Ciorești este satul de reședință al comunei cu același nume din raionul Nisporeni, Republica Moldova. Are o suprafață de circa 2,99 kilometri pătrați, cu un perimetru de 12,05 km. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 65 km de Chișinău. Satul Ciorești a fost menționat documentar în anul 1545.
Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Columna 77, MD-2001