Programul excursiei: - Pornirea din or.Chisinau (Circ) ora 08:30 - Vizitarea Manastirii Veverita - Popas in padurea Plaiul Fagului - Drumetii prin Radenii-Vechi - Vizitarea monumentului lui Potiomkin
Prețul:
- 245 lei / persoană matur.
- 171 lei / copii de la 5-12 ani.
- 220 lei/ pensionari
- gratuit /copii pina la 5 ani (fara loc in transport)
Pretul include:
- Transport tur retur (autocar);
- Servicii Ghidaj;
- Buna dispozitie.
Programul excursiei:
- Pornirea din or.Chisinau (Circ) ora 08:30
- Vizitarea Manastirii Veverita
- Popas in padurea Plaiul Fagului
- Drumetii prin Radenii-Vechi
- Vizitarea monumentului lui Potiomkin
Obective vizitate
1.La marginea satului Rădenii Vechi, pe un vîrf de deal, se înalţă, de mai bine de un secol, un obelisc, supranumit de localnici „Stîlpul lui Sfetlici”sau „Stîlpul lui Potiomkin”, iar de istorici – monumentul lui Potiomkin din Taurida. În lucrarea istoricului Gheorghe Bezviconi „Călători ruşi în Moldova şi Muntenia”’, publicată la Bucureşti în anul 1947, citim, cu referire la acest monument: „La 30 verste de Iaşi se înalţă un monument clădit din piatră necioplită, ridicat de Ecaterina cea Mare prinţului Potiomkin.
2.Mănăstirea Veverița este o așezare monastică, întemeiată pe la 1922-1924, situată la marginea satului cu același nume din raionul Ungheni, avînd o gospodărie mare și o biserică frumoasă.
Mănăstirea cu hramul „Maica Domnului Bucuria tuturor scîrbiţilor” a fost întemeiată de arhimandritul Ghenadie Vornicescu. În 1948 mănăstirea Veverița a devenit temporar schitul mănăstirii Căpriana, iar în 1952 a fost închisă definitiv. Unii călugări au fost întemnițați, ceilalți s-au refugiat și doar doi călugari, Tarasie și Antonie, care nu au acceptat să plece şi locuiau în satul Veverița, au fost uciși în circumstanțe neelucidate după 1960.
3.Plaiul Fagului-Rezervația a fost fondată în 1992 și are o suprafață de 5642 ha, reprezentând o zonă cu rol de protecție pentru un ecosistem reprezentativ din punct de vedere silvic.
Cele mai răspândite specii de plante arboricole sunt: gorunul – ocupă circa 31 % din suprafața împădurită, frasinul - cca 21 %, carpenul – cca 19 %. Deși are o pondere de numai 5%, fagul este cel mai răspândit anume în această rezervația, comparativ cu restul teritoriu al țării.S-a constatat că componentă floristică din cadrul teritoriului acestei rezervații este unicala.
Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Columna 77, MD-2001