Programul excursiei: - Pornirea din or.Chisinau (Circ) ora 08:30 - Vizitarea Manastirii Frumoasa - Vizitarea satului Raciula - Vizitarea muzeului represiilor comuniste - Masa - Vizitarea Manastirii Raciula - Casa mierii + degustare
Prețul:
- 330 lei / persoană matur.
- 231 lei / copii de la 5-12 ani.
- 297 lei/ pensionari
- gratuit /copii pina la 5 ani (fara loc in transport)
Pretul include:
- Transport tur retur (autocar);
- Servicii Ghidaj;
- Buna dispozitie.
Programul excursiei:
- Pornirea din or.Chisinau (Circ) ora 08:30
- Vizitarea Manastirii Frumoasa
- Vizitarea satului Raciula
- Vizitarea muzeului represiilor comuniste
- Masa
- Vizitarea Manastirii Raciula
- Casa mierii + degustare
Obective vizitate:
1. Mănăstirea Frumoasa (inițial Frumușica) este o mănăstire de călugări din centrul Republicii Moldova. A fost fondată la începutul secolului XIX-lea de către răzeșul satului Onișcani, Efrem Iurcu (mai apoi schimonahul Eftimie) și trei ieromonahi de la Mănăstirea Neamț (România) – Serafim, Ioanichie și Macarie.
2.MUZEUL SFINȚII ÎNCHISORILOR COMUNISTE
Expoziția Permanentă “Sfinții Închisorilor Comuniste” din s. Răciula, r. Călărași, este o expoziție permanentă ce are ca scop să ne cunoaștem cât mai profund aceste file tragice din istoria ortodoxiei, dar și de a mărturisi marile minuni și ajutorul lui Dumnezeu celor ce sufereau în surghiun. Aici veți auzi istorii adevărate, frânturi din viața celor ce au pășit în sinaxare. Vă veți familiariza cu istoria, statisticile, dar și viața de zi cu zi a deținuților din GULAG.
3.Mănăstirea Răciula este o mănăstire de maici din centrul Republicii Moldova. A fost fondată la sfârșitul secolului XVIII-lea de către frații Andrei și Ioan Roșca, preoți din satul Pașcani. Moșia pe care s-a construit mănăstirea a aparținut răzeșului Lupu Stratan. La început a fost mănăstire de călugări, însă în anul 1811, în urma desființării schitului Mana din apropierea mănăstirii Curchi, aici se înființează o obște de călugărițe. Se construiesc două biserici: a „Nașterii Maicii Domnului” (ridicată în 1800; reînnoită în 1845) și a „Sfîntului Ierarh Nicolae” (ridicată în 1822; reînnoită în 1880).
Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Columna 77, MD-2001