Nu ezita să mergi într-o excursie de nemaipomenit, alături de echipa Star Tur!!
Plecare: 29 octombrie 23:00
Întoarcere: 31 octombrie
Preț: 70 euro
Program:
* Ziua 1 - Pornire, bd. Iurie Gagarin 3 (Gara feroviară)
* Ziua 2 - Bucovina
* Ziua 3 - Bucovina
Sosire - bd. Iuri Gagarin 3 (Gara feroviară)
*Pretul include:
-Transport tur-retur
- Cazare 1 noapte la Pensiune / Hotel 3*
- Asigurare medicală
- Ghid.
*Prețul nu include:
-Taxe de intrare, mănăstiri - 5 RON
- Salina Cacica - 15 RON (adulți)
8 RON ( copii 3-14 ani)
Obiective turistice ce urmează de vizitat:
1. Mănăstirea Putna - a fost prima ctitorie a domnului Ștefan cel Mare,unul din promotorii stilului moldovenesc cere îl stim astăzi. Este un lăcaș ortodox, unul dintre cele mai importante centre culturale religioase și artistice românești. A fost supranumit ,, Ierusalimul Neamului Românesc ,, de către Mihail Eminescu.
2.Cetatea Scaun a Sucevei este cea mai mare din spațiul extracarpatic, construită în perioada de glorie a Moldovei medievale, a intrat in istorie ca fiind necucerită vreodată, deși construită in perioada domnitorului Petru I Mușat, Cetatea Suceava este pomenită în legătură cu numele lui Ștefan cel Mare, în perioada îndelungatei domnii a acestuia fiindu-i construite cele mai importante fortificații.
3. Salina Cacica reprezintă un obiectiv turistic ce se vizitează de la jumătatea sec. al XIX-lea, pe un traseu scurt, care s-a păstrat până în prezent. Salina Cacica este situată în localitatea cu acelaşi nume, în partea central-estică a judeţului Suceava, la poalele estice ale Obcinei Mari.
4. Manastirea Humorului este una dintre cele mai importante ctitorii ale evului mediu moldovenesc, pentru valoarea sa culturală şi spirituală fiind inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO, ansamblul mănăstiresc incluzând Biserica cu hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Gheorghe – construită în 1530, ruinele caselor mănăstirești – datând din secolele XVI – XVIII, Turnul lui Vasile Lupu – construit în anul 1641 şi Turnul clopotniță – datând din secolul al XIX – lea.
5. Manastirea Voroneț este contruită în stil brâncovenesc cu elemente de gotic târziu. Cele două stiluri s-au contopit atât de bine prin simplitate și autohton.
6.Manastirea Moldovița este o mănăstire ortodoxă de maici, situată în comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava (România). Mănăstirea Moldoviţa este unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale din Moldova. Originea sa nu este cunoscută cu precizie, însă tradiţia o aminteşte încă din perioada voievozilor Muşatini. Alexandru cel Bun a construit prima mănăstire în Moldoviţa pe malurile rîului cu acelaşi nume, la începutul secolului al XV-lea. Locul ales era departe de sate, în mijlocul pădurii.
7. Manastirea Sucevița este o mănăstire situată la 18 km de Rădăuți (județul Suceava), înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Mănăstirea Sucevița a fost întemeiată în secolul al XVI-lea de familia de boieri moldoveni Movilă, care a dat țării un mitropolit şi mai mulți domnitori.
8. Chilia lui Danil Sihastru este o grotă săpată într-o stâncă de pe valea pârâului Vițău, în care a viețuit ca pustnic Cuviosul Daniil Sihastrul. Ea se află la o distanță de circa 1 km de Mănăstirea Putna (județul Suceava).
Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Columna 77, MD-2001