Construcția Palatului Princiar a pornit aproximativ în anul 1857 și a fost finisată în 1861. Palatul a fost construit după proiectul arhitectului Alexandru Bernardazzi și se presupune că ar fi fost decorat pe interior în patru stiluri: armenesc, turcesc, moldovenesc și european. Se presupune chiar că podurile unor încăperi au fost pictate de pictorul Ivan Aivazovski.
Pretul include:
- transport tur retur (autocar)
- servicii ghidaj profesionale
- timp liber pentru poze
Contra cost
- INTRAREA ÎN PALATUL LUI MANUC BEI
50 MDL/ adulți SI 25 MDL/ copii de la 7 ani
Gratis / preșcolari și copii pina la 7 ani
OBIECTIVE TURISTICE VIZITATE
1.Manastirea Capriana
2.Mănăstirea „Sf. Mc. Gheorghe”, Suruceni (mănăstire de călugăriţe)
3.Complexul Manuc-Bei din Hânceşti din care fac parte :
Castelul de vânătoare in care este amenajat Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală din or. Hâncești (Interior)
Palatul princiar sau Versaille al Moldovei (Exterior)
Casa Vechilului (Exterior)
Alte anexe
Descrierea obectivelor
Capriana
Manastirea de calugari a fost fondata în anul 1420 si este una din cele mai vechi manastiri din Basarabia. Este situata în zona centrala a Republicii Moldova, la 35 km de Chisinau, în satul Capriana, raionul Straseni, pe malul raului Isnovat. Intre anii 2003 – 2005, la manastirea Capriana au avut loc ample lucrari de restaurare. În prezent, manastirea este aproape restaurata, cu exceptia picturilor murale din vechea biserica a Adormirii Maicii Domnului (1545), Biserica Sf. Gheorghe (1903) de iarna a fost renovata complet si pictata. Ansamblul monahal actual prezinta 3 biserici, o casa cu 2 etaje, chilii si alte acareturi.
Mănăstirea „Sf. Mc. Gheorghe”, Suruceni
Construiă în anul 1785 de boierul Casian Suruceanu, la sfatul ieromonahului Iosif astăzi este considerată una din lăcașele „cu multa sfințenie”, chiar daca in epoca sovietică a fost nimicit și pângărit tot ce s-a reușit. La 1992 locașul a fost redeschis, devenind mănăstire de călugăriţe.
Conacul lui Manuc Bei din Hîncesti reprezintă una dintre perlele arhitecturii moldoveneşti din secolul al XIX-lea, fiind o reşedinţă luxoasă, cu o livadă de iarnă, o piscină cu acoperiş, cu ieşiri subterane, frumoase havuzuri şi un lac mic, galeriile din sticlă legau construcţiile adiacente cu palatul. A fost construit conform proiectului arhitectului Bernardazzi. Arhitectura a fost soluționata in spiritul clasicismului francez. Palatul avea terase cu baluștrii si firide in grosimea pereților completate cu diverse statue, avea acoperis înalt, care sublinia axa de simetrie.
Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Columna 77, MD-2001