Manastirea Moraca se afla in regiunea Kolasin, Muntenegru. Aflata intr-o zona bogata din punct de vedere istoric si cultural, manastirea este de departe cel mai important monument de acest fel. Manastirea este asezata in Valea Moraca, pe drumul ce leaga Kolasinul de Podgorica de Nord.
La doar 3 km de cocheta stațiune Zabljak există un lac glaciar cunoscut ca Lacul Negru (Țrno Jezero), al cărui nume provine de la umbrele pe care le aștern asupra sa copacii și dealurile din apropiere la apusul soarelui.Lacul are forma cifrei opt, fiind compus din două părți – Lacul Mare și Lacul Mic. Împrejurimile calme seamănă foarte mult cu zona de la Lacul Sfânta Ana din România, care însă e un lac vulcanic, ce nu permite apariția peștilor sau a altor organisme vii.
Tara, „Lacrima Europei”, un râu tumultuos, limpede şi sălbatic, este o uriaşă masă de apă provenită din topirea zăpezii şi ploaie. Se găseşte în cadrul Parcului Naţional „Durmitor”.
Izvorăşte într-un masiv muntos, în nordul ţării, şi are o lungime de 140 km. După confluenţa cu râul Piva, la Scepan Polje, la graniţa cu Bosnia-Herţegovina, creează râul Drina, unul dintre cele mai lungi şi bogate ape curgătoare din Balcani. Milenii de-a rândul, Tara a săpat cu puterea sa solul calcaros şi moale prin care curge, dându-i o formă sculpturală plină de strâmtori, praguri masive şi prăpăstii.
Moraca este un rau in Muntenegru care izvoraste din muntele Rzac,aflat in nordul tarii.Este un rau rapid de munte care a taiat in piatra muntelui de la nord la sud in partea montana a parcursului sau pana la varsarea in lacul Skadar un canion.Acesta pana la varsare uda si capitala tarii Muntenegru,Podgorica.Raul curge in directia sud si are o lungime de 113 km.La nord de Podgoritca ,primeste ca afluent pe Zeta si isi urmeaza cursul in campia Zeta pana la varsarea in lacul Skadar.Moraca nu este navigabil.
Podul Djurdlevita
Durmitorul este acoperit de păduri dese de brad şi pin, iar în zonele mai înalte cresc desişuri întinse de ienupăr. Fauna are reprezentanţi tipici pentru ecosistemul Dinaricilor de nord. Parcul deţine una dintre ultimele păduri virgine de pini negri din Europa, care cresc pe soluri unde se întâlnesc de obicei păduri de fagi.
Parcul Naţional este cu adevărat o minune, salvată la timp de invazia omului. Întreaga regiune a Durmitorului este cea mai importantă parte din lanţul munţilor Dinarici, fiind caracterizată de munţi înalţi, păduri abundente de pini, prăpăstii ameţitoare şi lacuri glaciare. Canionul râului Tara, cu a sa lungime de peste 80 kilometri şi adâncime maximă de 1.300 metri, este al doilea ca mărime din lume, după Marele Canion din Arizona.