orasul Cetinje

Cetinje este un oraș din Muntenegru. De asemenea, este considerat capitală istorică a Muntenegrului, în care se află și reședința oficială a președintelui muntenegrean. Conform rencesământului din 2011, orașul are o populație de 18.482 de locuitori (inclusiv suburbiile). Cetinje a fost fondat în secolul al XV-lea. În prezent este un centru cultural și religios a Bisericii Ortodoxe Sârbești, în primul rând datorită faptului că orașul adăpostește un mare număr de monumente istorice, biserici, piețe etc. detailii regiuni excursii
Manastirea Cetinje este o manastire ortodoxa sarbeasca aflata in localitatea Cetinje din Republica de Muntenegru. Asezata la poalele muntelui Orlov Krs, pe locul unde odinioara s-a aflat curtea domneasca a lui Ivan Crnojevic, manastirea a fost ctitorita in anul 1701. La zidirea actualei manastiri s-au folosit mai multe pietre si materiale de constructie de la manastirea ruinata Crnojevici.
Manastirea Ostrog este una dintre cele mai renumite si minunate manastiri ortodoxe din Muntenegru, dar si din lume. Fiind asezata pe o stanca aproape verticala a muntelui Ostrog, la o altitudine de 2.000 de metri, intr-un tinut stancos, intre orasele Danilovgrad si Niksic, manastirea adaposteste o tainica pestera, unde se odihneste un mare sfant: Sfantul Vasile de Ostrog.