Grand Palais

Grand Palais des Champs-Elysees, cunoscut și Marele Palat, este un sit istoric întins, o sală de expoziții și un complex muzeal localizat în Champs-Elysees în arondismentul 8 din Paris, Franța. Construcția palatului a început în 1897, fiind ca urmare a demolării a Palatul Industriei, ca parte a lucrării de pregătire pentru Expoziția Universală din 190. detailii excursii

Grand Palais este unul dintre obiectivele turistice cele mai cunoscute din Paris, datorita acoperisului sau de sticla impresionant. A fost opera a trei arhitecti diferiti, dar proiectul a fost pus in aplicare de celebrul arhitect francez Charles Girault, caruia i s-a dat apoi mana libera sa proiecteze Petit Palais (Micul Palat). Cladirea este o combinatie intre fatada din piatra in stil clasic, fier in stil art-nouveau si sticla.
Grand Palais este si in momentul de fata cea mai mare cladire din fier si sticla din lume, un titlu ce a apartinut initial cladirii Crystal Palace din Londra, care a fost distrusa de un incendiu. Marele Palat din Paris cu stilul de Belle Epoque contine 9400 de tone de fier, are 15000 de metri patrati de sticla si aproximativ 5000 de metri patrati de acoperis din fier si zinc. Exteriorul este din piatra si este decorat cu mozaic colorat si diferite sculpturi.