Slovacia

Slovacia, oficial Republica Slovacă este un stat fără ieșire la mare din Europa Centrală, cu o populație de peste cinci milioane de locuitori, și o suprafață de aproximativ 49.000 km². Se învecinează cu Ucraina la est, cu Polonia la nord-est, cu Cehia la nord-vest, cu Austria la vest și cu Ungaria la sud. Capitala și cel mai mare oraș este Bratislava, localizat în sud-vestul țării. Slovacia este un membru al Uniunii Europene, NATO, OCDE, OMC și a altor organizații internaționale. detailii regiuni excursii
Братисла́ва , нем. Pressburg, Пре́сбург, венг. Pozsony, По́жонь, в средние века лат. Posonium, лат. Istropolis, Истрополис) — город в Центральной Европе, столица Словакии, в период с 1541 по 1784 — столица Венгрии. Население города составляет около 462,6 тыс. человек. Площадь города — 368 кв. км.
Catedrala Sfantul Martin, a fost initial Biserica parohiala dedicata Mantuitorului Sfant construita in incinta castelului Bratislava. A fost mutata intr-o locatie mai jos de castel cu aprobarea Papei Inocent III la cererea regelui Emerich al Ungariei. Reconstructia, in stil Gotic, s-a desfasurat in sec. XIV.
Piata principala (Piata de Craciun),aceasta locatie nu mai este folosita drept piata, aici tinindu-se concerte si chiar expozitii temporare a artistilor amatori slovaci din Bratislava.Piata a fost construita in anul 1910 si a fost prima piata acoperita a orasului Bratislava. Turistii care vin in vizita in Bratislava ,sigur vor admira aceasta capodopera a orasului istoric. Capitala Slovaciei ofera vizitatorilor in fiecare an, in preajma sarbatorilor de iarna, unul dintre cele mai cautate targuri de Craciun din Europa. Turistii gasesc in piata din centrul orasului, acolo unde se desfasoara targul, o multime de produse.