Dresda

Dresda (în germană Dresden) este un oraș din Germania, capitala landului federal Saxonia (Sachsen), cu o populație de circa 500.000 de locuitori. Orașul a fost supus la bombardamente de aviație extreme în 1945 când o mare parte a civililor a fost ucisă de către aviația anglo-americană, RAF și USAF. Se apreciază că au murit de 3 ori mai mulți civili decât la Hiroshima. Necesitatea tactică a bombardării este controversată între criticii militari ai celui de Al Doilea Război Mondial. Peisajul cultural-natural de pe malurile Elbei în Dresda a fost înscris în anul 2004 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO și revocat în 2009 din cauza construirii unui pod peste Elba. detailii regiuni excursii
Opera, situata in Theaterplatz sau Piata Teatrului. Carl Maria von Weber si Richard Wagner au dirijat aici si multe opere ale lui Richard Strauss au avut premierele. Se spune despre Opera din Dresda ca este cea mai frumoasa din Germania, fiind socotita printre cele mai importante cladiri istorice ale orasului.
Palatul Zwinger din Dresda este o construcție în stil baroc din Dresda, Germania. Palatul care are o colecție prețioasă de obiecte de artă, este amplasat între „Opera de stat Dresda” (Semperoper) și „Piața Poștei” în apropiere fiind teatrul „Staatsschauspiel Dresden”, „Palatul Taschenberg” și „Piața Teatrului”. Denumirea de Zwinger (țarc) au dat-o locuitorii orașului, o denumire ironică la adresa spațiului redus și a zidurilor care înconjurau palatul.