Boemia

Boemia (Čechy în cehă; Böhmen în germană) este o regiune în centrul Europei, în Republica Cehă. Ocupă jumătatea vestică a țării având o suprafață de 52.750 km² o populație de aproximativ 6.25 milioane de locuitori. La nord și vest se învecinează cu Germania, la sud cu Austria, în nord-est cu Polonia iar în sud-est cu regiunea Moravia. detailii regiuni excursii
Praga (în limba cehă: Praha) este capitala Republicii Cehe. Orașul este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală și are aproape 1,67 milioane de locuitori, în numărul cărora nu sunt luați în considerație cei aproximativ 300.000 de navetiști, care lucrează în oraș, dar nu locuiesc aici.Praga are diferite supranume, printre care Praga mater urbium ("mama orașelor"), "Orașul celor o sută de clopotnițe" sau "Orașul de aur"[1]. Din 1992, centrul istoric al Pragăi a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.
Karlovy Vary (în germană Karlsbad băile lui Carol) este un oraș și stațiune balneară în nord-vestul Cehiei, la poalele Munților Metaliferi. Are 52.000 de locuitori, fiind situat la vărsarea râului Teplá în Eger.
Brno este situat în sud-estul țării, la confluența râurilor Svitava și Svratka. Orașul este cel mai important loc din punct de vedere politic și cultural al regiunii Moravia de Sud (pop: 1,3 milioane). În același timp, reprezintă și centrul provinciei Moravia, una dintre regiunile istorice ale Coroanei Cehe. Este situat la o răspântie a unor vechi drumuri comerciale care au unit civilizațiile din nordul și sudul Europei vreme de veacuri. Mulțumită situării sale, între Înălțimile Boemio-Moravice și câmpiile Moraviei de sud, Brno are parte de o climă moderată și plăcută.
Cesky Krumlov - este un oraș medieval situat în Boemia de sud, respectiv în sud-vestul Cehiei, care practic nu s-a schimbat din secolul al XVIII-lea. Este unul din cele mai atractive orașe ale Cehiei și se află la momentul actual sub protecția UNESCO. Orașul este străbătut de râul Vltava (în germană: Moldau). Numele Krumlov este un derivat al germanului Krumme Aue, care ar putea fi tradus prin "luncă sinuoasă", nume care redă fidel topografia plină de meandre a Vltavei.