Germania

Republica Federală Germania (în germană Bundesrepublik Deutschland Sunet ascultă), acronim RFG, colocvial Germania, este un stat în Europa Centrală. Face parte din organizații internaționale importante precum Consiliul Europei (1951), OCDE, Uniunea Vest-Europeană (1954), NATO (1955), Uniunea Europeană (1957), ONU (1973), OSCE și din zona euro. Se învecinează la nord cu Marea Nordului, Danemarca și Marea Baltică; la est cu Polonia și Republica Cehă; la sud cu Austria și Elveția; iar la vest cu Franța, Luxemburg, Belgia și Olanda. Teritoriul Germaniei acoperă 357.021 de kilometri pătrați (137.847 mile pătrate), într-o zonă cu climat temperat. Germania are cea mai mare populație dintre statele membre ale Uniunii Europene (82 de milioane de locuitori). detailii regiuni excursii
Saxonia (în germană Sachsen oficial Freistaat Sachsen, în limba sorabă Swobodny stat Sakska) este un land în Germania situat în estul țării, la granița cu Republica Cehă și Polonia. Landul a fost reînființat după reunificarea Germaniei în 1990 și ocupă aproximativ același teritoriu cu regatul Saxonia, care a existat până în 1918. Cuvântul Freistaat („republică”; literal „stat liber”) din denumirea oficială a Saxoniei are o semnificație doar simbolică.
Baden-Wurttemberg este unul dintre landurile Germaniei. Se învecinează la sud cu Lacul Constanța, la nord cu Main, la vest cu râul Rin și cu landul Bavaria la est; alte landuri cu care se mai învecinează sunt Renania-Palatinat și Hessa. La sud se învecinează cu cantoanele elvețiene Basel-Stadt, Basel-Land, Argovia, Schaffhausen, Turgovia și Zurich. La vest, de cealaltă parte a Rinului, se învecinează cu Alsacia în Franța.
Bavaria este cea mai mare regiune a Germaniei, situata in sud-estul tarii, si cea mai apreciata destinatie turistica a sa. Este formata din cinci regiuni: Franken, Schwaben, Oberpfalz, Oberbayern si Niederbayern. In mod ironic, Bavaria este mult mai strans legata din punct de vedere cultural de Austria decat de restul Germaniei.Multe orase din Bavaria merita sa fie vizitate, incepand cu capitala sa, München si ajungand la Augsburg, un important oras medieval sau la Bamberg, un oras istoric recunoscut UNESCO.