Orasul Suceava

Suceava este reședința și totodată cel mai mare oraș al județului Suceava (România). Municipiul Suceava se numără printre cele mai vechi și mai importante așezări ale Moldovei. Timp de două veacuri a fost capitală a principatului Moldova, iar între 1774–1918 a fost un oraș din Imperiul Austriac (pământurile coroanei Regatul Galiției și Lodomeriei și Ducatul Bucovinei). detailii regiuni excursii
Cetatea de Scaun a Sucevei, întâlnită și sub denumirea de Cetatea Sucevei, este o cetate medievală aflată la marginea de est a orașului Suceava (în nord-estul României). Ea se află localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălțime de 70 m față de lunca Sucevei. De aici, se poate vedea întreaga vale a Sucevei. Este preferată folosirea termenului de Cetatea de Scaun a Sucevei și nu a celui de Cetatea Sucevei, deoarece în Suceava au existat două cetăți: Cetatea de Scaun și Cetatea de Apus (Cetatea Șcheia), ambele fiind construite de domnitorul Petru I Mușat (1375-1391).
Centrul istoric al Sucevei a fost în mare parte demolat în anii '60, în perioada de sistematizare comunistă, pe locul multor dintre vechile imobile ridicându-se blocuri de locuințe. Cu toate acestea, câteva clădiri au supraviețuit până astăzi și au statutul de monumente istorice și de arhitectură: Hanul Domnesc (care găzduiește Muzeul Etnografic și reprezintă cea mai veche clădire ce s-a păstrat în întregime din Suceava), Muzeul de Științele Naturii, Muzeul de Istorie, Liceul de Artă "Ciprian Porumbescu", Colegiul Național "Ștefan cel Mare", Palatul Administrativ (care găzduiește Consiliul Județean și Prefectura), Casa Polonă, cele două corpuri ale Bibliotecii Bucovinei "I.G. Sbiera", Casa memorială Simeon Florea Marian, Casa Sindicatelor
Deschis in 2007, Gerald's Hotel este cel mai bun si mai modern hotel din Bucovina oferind servicii de inalta clasa pentru turistii romani si straini. The Gerald's Hotel este situat in apropierea parcului municipal si de Primaria Municipiului Radauti. Designul contemporan, camerele exclusiviste, spatiile pentru nefumatori si The Gerald's Restaurant & Bar satisfac cerintele clientilor nostri. In special oamenii de afaceri care ne viziteaza sunt placut surprinsi de facilitatile salilor de conferinta cu capacitate de pana la 100 de persoane.
Manastirea Sfintul Ioan cel Nou este o manastire ortodoxa din Rominia, construita in perioada 1514-1522 in orașul Suceava. Ea se afla situata pe strada Ion Vodă Viteazul nr. 2, pe drumul spre Cetatea de Scaun a Sucevei. Biserica manastirii are hramurile Sfintul Gheorghe (sarbătorit in fiecare an pe 23 aprilie) si Sfintul Ioan cel Nou (sarbatorit in fiecare an pe 24 iunie).