Sinaia

Sinaia este un oraș în România, situat la poalele munților Bucegi, cunoscut mai ales datorită importanței sale turistice. Aici se află și Castelul Peleș, fosta reședință de vară a regelui Carol I. Sinaia se află în județul Prahova, la circa 60 km nord-vest de Ploiești și la 50 km sud de Brașov. Amplasat într-o zonă muntoasă pe valea râului Prahova, altitudinea orașului variază între 767 m și 1.055 m. Sinaia are statut de stațiune turistică și balneo-climaterică. detailii regiuni excursii
Hotelul Palace 4* se afla in parcul central al statiunii Sinaia, in imediata vecinatate a Cazinoului si a Manastirii Sinaia.
Hotel Caraiman 3* se afla situat in parcul central al statiunii Sinaia, in imediata vecinatate a Cazinoului si a Manastirii Sinaia.
Castelul Peleş, reşedinţa de vară a primului cuplu regal al României, regele Carol I (1866-1914) şi regina Elisabeta, a fost construit între 1873 și 1914, la dorința suveranului, după planurile arhitecților Johannes Schultz şi Karel Liman. Edificiul a fost decorat de celebrii creatori, J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena. Castelul Peleș este considerat cel mai important ansamblu arhitectonic de tip istorist din România, având caracter de unicat și prin valoarea sa istorică şi artistică, rămâne unul dintre cele mai importante şi frumoase monumente din Europa.
Castelul Pelișor este un palat de mici dimensiuni construit pe domeniul castelului Peleș (în valea Prahovei). Ridicat între 1899 și 1902 de arhitectul ceh Karel Liman și decorat de artistul vienez Bernhardt Ludwig, castelul Pelișor a devenit, începând cu anul 1903, reședința de vară a principilor moștenitori ai României.
În România pregătirile încep din ziua de Ignat, când se taie porcii iar copiii merg la colindat (după Bolindeți) și primesc covrigi, mere, nuci sau portocale. În ziua de Crăciun se servesc cârnați, sarmale, lebăr, piftie, tobă, salată de boeuf și alte alimente.
Sinaia, una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania, se prezinta vizitatorului, cu un bogat trecut cultural si social. Amplasata pe Valea Prahovei, la poalele Muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa, statiunea este cautata in special de iubitorii sporturilor de iarna din Capitala, pentru partiile de ski de aici. Distanta de numai 122 de kilometri dintre Sinaia si Bucuresti poate fi parcursa destul de rapid cu masina, astfel ca in numai doua ore de la iesirea din casa poti ajunge pe partie.
- Masa Revelion cu muzica live si bauturi incluse in noaptea de Revelion - Invitati speciali - Brunch si cina festiva pe 1 Ianuarie