Vinaria Purcari

Vinăria Purcari a fost înființată în 1827 și în acest an împlinește 185 de ani de la fondare. Astăzi la Purcari se află cele mai vechi şi renumite beciuri din Moldova. Conacul din Purcari reprezintă unul dintre cele mai vizitate puncte de atracție turistică ale ţării noastre, fiind o carte de vizită a Moldovei. Vinăria Purcari deține mai mult de 80 de trofee, obţinute la diverse concursuri şi degustări internaţionale specializate pentru gustul şi calitatea superioară a vinurilor sale detailii excursii

Deja peste două decenii vinurile de Purcari, dar mai întîi, celebra marcă „Negru de Purcari”, au devenit cunoscute şi au ieşit pe piaţa europeană. Iar în anul 1878, la Expoziţia Mondială de la Paris vinul „Negru de Purcari” a cîştigat prima medalie de aur, întrecînd faimoasele vinuri de Bordeaux.

Vinuri de Purcari pentru masa sa comanda împăratul rus Nicolae al II-lea, Regele Angliei George al V-lea, Regina Angliei Victoria. Vinurile de Purcari erau vîndute în Danemarca, Olanda, Suedia, Germania şi Franţa.