Raionul Rezina

Rezina (mai demult Rezina-Târg) este un oraș din Republica Moldova, reședința raionului omonim, este situat pe malul drept al Nistrului, la 98 km de municipiul Chișinău și la 3 km. de gara feroviară a or. Râbnița. Orașul este intersectat de traseul Orhei – Râbnița. Cea mai importantă întreprindere din Rezina este Fabrica de ciment.Localitatea are un profil turistic accentuat datorită obiectivelor turistice naturale din preajmă. detailii regiuni excursii
Situat la cca. 110 km nord de Chisinau, pe malul drept al raului Nistru, manastirea "Sfanta Treime" de la Saharna este pe buna dreptate considerata printre cele mai mari centre de pelerinaje religioase din Moldova. Aici se gasesc unicile in republica moaste ale Sf. Cuvios Macarie, iar pe una din stanci – amprenta lasata, potrivit unei legende, de Maica Domnului.
Satul Ţîpova este o localitate in Raionul Rezina situata la latitudinea 47.6049 longitudinea 28.9794 si altitudinea de 154 metri fata de nivelul marii. Aceasta localitate este in administrarea s. Lalova. Conform recensamintului din anul 2004 populatia este de 314 locuitori. Distanța directă pîna în or. Rezina este de 14 km. Distanța directă pîna în or. Chişinău este de 59 km.
Lalova este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 1.78 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 10.30 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țipova, Lalova şi Nistreni. Amplasat pe malul drept al Nistrului satul Lalova este situat la o distanţă de 44 km de oraşul Rezina şi la 100 km de Chișinău.
Rezina este oraș în Republica Moldova, centrul administrativ al raionului cu acelaşi nume. Suprafaţa construită a oraşului constituie circa 4.83 kilometri pătraţi, avînd un perimetru de 12.96 km. În subordinea administrativă a orașului Rezina se află satele Boşerniţa, Ciorna şi Stohnaia. Situat în partea de nord-est a Republicii Moldova, pe malul drept al rîului Nistru, orașul Rezina este situat la o distanță de 100 km de municipiul Chișinău.